گیتس خواستار تماس با ایران شد

گیتس افزایش مسافرتهای شهروندان را زمینه ساز برقراری تماس بین دو کشور تلقی می کند
رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، خواستار افزایش تماس های غیر رسمی بین آن کشور و ایران شد.

گیتس در سخنانی که در آکادمی آمریکایی دیپلماسی ایراد کرد اینگونه تماس ها را برای فراهم آوردن زمینه گفتگوهای سازنده بین دو کشور در بلند مدت مفید توصیف کرد و افزود که باید امکان آن را ایجاد کرد که شمار بیشتری از شهروندان ایرانی و آمریکایی از کشورهای یکدیگر دیدن کنند.

به گزارش بی بی سی ، آکادمی آمریکایی دیپلماسی یک نهاد تحقیقاتی و مشورتی خصوصی و غیر حزبی آمریکایی است که اعضای آن را کسانی تشکیل می دهند که قبلا در زمینه روابط خارجی ایالات متحده فعالیت داشته اند.

وزیر دفاع آمریکا در سخنرانی خود گفت که در حال حاضر نیز تعداد قابل توجهی از شهروندان ایرانی به آمریکا سفر می کنند اما لازم است مسافرت شهروندان آمریکایی به ایران نیز افزایش یابد.

رابرت گیتس که در سال های قبل از کوشش برای برقراری تماس بین دولت های آمریکا و ایران حمایت کرده بود به شدت گرفتن مواضع ضد آمریکایی جمهوری اسلامی پس از انتخاب محمود احمدی نژاد به ریاست جمهوری اشاره کرد.

وی موضع گیری احمدی نژاد را "بسیار مبهم و منفی" توصیف کرد و گفت که در حال حاضر، شرایط برای تماس های رسمی مساعد نیست.

وزیر دفاع آمریکا گفت "نظر شخصی من این است که باید مسیرهایی خارج از چارچوب دولت را مورد توجه قرار دهیم و رفت و آمد شهروندان عادی را افزایش دهیم."

تماس رسمی در بلند مدت

گیتس افزود که چنین تماس های غیر رسمی می تواند در بلند مدت شرایط را برای ارتباط دو دولت در بلند مدت فراهم آورد.


به گفته گیتس سیاست احمدی نژاد برقراری تماس با ایران را دشوارتر کرده است

ایالات متحده در سال 1980 روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد و از آن زمان، بین دو کشور تقریبا تماس رسمی اعلام شده ای وجود نداشته است.

گرچه از تابستان سال گذشته نمایندگان دو کشور در یک رشته مذاکرات در بغداد شرکت داشته اند، اما دستور کار این گفتگوها به تلاش برای برقراری امنیت در عراق محدود بوده است.

در عین حال، جمهوری اسلامی اخیرا در اعتراض به عملیات نیروهای آمریکایی و عراقی علیه یکی از گروه های شبه نظامی شیعه در عراق از برگزاری دور دیگری از مذاکرات خودداری ورزید.

مقامات آمریکایی نیز بارها برخی از نهادهای دولتی جمهوری اسلامی را به کمک به گروه های شبه نظامی و شورشیان عراقی متهم ساخته اند اما ایران، ضمن تاکید بر تعهد به استقرار امنیت در عراق، این اتهامات را رد کرده است.

ایالات متحده در مواردی پیشنهاد کرده است که با ایران در مورد هر موضوعی که مورد نظر این کشور باشد گفتگو کند به شرط اینکه جمهوری اسلامی قطعنامه های شورای امنیت را بپذیرد و غنی سازی اورانیوم را کنار بگذارد.

اخیرا کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا، چنین پیشنهادی را مطرح ساخت اما جمهوری اسلامی این شرط را به طور کامل رد کرده است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد