جناح چپ، مشغول اختلافات داخلی

در حالیکه فقط دو ماه چند هفته تا انتخابات جدید ریاست جمهوری دهم باقی مانده، گزارشات از اختلافات داخلی جناح چپ خبر می دهد.
حزب اعتماد ملی که ریاست آن را مهدی کروبی بر عهده دارد، رئیس خود را بعنوان کاندیدای این حزب معرفی کرده است. مهدی کروبی نیز در برنامه های مختلف تبلیغاتی خود، اصرار بر ادامه دارد و مدعی شده که تحت هیچ شرایطی کناره گیری نخواهد کرد.
اما در جبهه ی مشارکت نیز درگیری چند روزی است که به اوج رسیده است. سید محمد خاتمی، رئیس جمهور دوره های ششم و هفتم ایران که اعلام کرده بود: «یا من یا میر حسین موسوی، یک نفرمان به میدان خواهیم آمد» پس از اینکه اطمینان حاصل کرده بود که موسوی به میدان مبارزاتی باز نخواهد گشت، اعلام کاندیداتوری کرده بود. به همین خاطر، جناح های چپ وابسته از اعلام کاندیداتوری وی، حمایت کردند. اعلام ناگهانی حضور میرحسین موسوی برای انتخابات دور دهم،

جناح چپ را دست پاچه و سردرگم کرد. برخی از اصلاح طلبان، اعلام حمایت کردند. اما اکثراً وی را 10درصد اصلاح طلب و 90 درصد اصولگرا معرفی کردند. اما موسوی برخلاف پندار اکثریت اصلاح طلب از کاندیداتوری کناره گیری نکرد تا جاییکه سید محمد خاتمی با توجه به گفته های پیشین خود، ناچار به کناره گیری شود تا اختلافات میان این احزاب مختلف، شعله ور شود. سیدمحمد خاتمی، درحالی از کاندیداتوری کناره گیری کرد که تمایلش برای ادامه همچنان پابرجا بود. تمایلش را می توان در آخرین سخنرانی وی که با غرور سخن می گفت مشاهده کرد. خاتمی اعلام کرد: «به علّت تعدد کاندیداهای جناح چپ، از کاندیداتوری کناره گیری می کنم. زیرا تعدد باعث شکسته شدن آرا می شود و این یعنی اینکه احتمالاً کار به دور دوم خواهد کشید. اگر کار برای من به دور دوم کشیده شود، یعنی شکست!!!! اما برای موسوی دور دوم یعنی پیروزی» و با این کار، سعی نمود که ضمن اعلام حمایت ضمنی از موسوی، وی را از خود کوچکتر بشمارد.
اما جریان اصلاح طلبان در این میان، به دو دسته دیگر تقسیم شدند. حامیان موسوی و مخالفانش. اکنون اکثریت جناح اصلاح طلب که تا دیروز موسوی را 10 درصد اصلاح طلب می دانستند، از اکنون وی را 90 درصد اصلاح طلب می شمارند. معلوم نیست که آیا اصلاح طلبان در مورد موسوی اشتباه کرده بودند، یا اینکه موسوی در این حدفاصل تغییر رویه داده است و اصلاح طلب شده است. این جریان اعتقاد دارند که موسوی می تواند آرای خفته را به دنبال خود داشته باشد. اما از خاتمی دیگر گذشته که آرای خفته را برای اصلاح طلبان زنده کند.
اما جریان مخالفانش که طرفداران کاندیداتوری خاتمی هستند و غالباً از حزب مشارکت می باشند، با اعلام اینکه خاتمی در جایگاهی نیست که شخص دیگری را جایگزین خود کند، ضمن ابراز عصبانیت از کناره گیری خاتمی از صحنه انتخابات، از حمایت ضمنی خاتمی از موسوی نیز گله مند هستند. این در حالیست که خاتمی نیز از سران این حزب و برخی دیگر از اصلاح طلبان گله مند است که قبل از رایزنی با موسوی، به وی اصرار کردند که به صحنه انتخابات بیاید و خود نیز اعتقاد دارد که برای این موضوع عجله کرده است.
آنچه مسلم است این است که این انتخابات برای جریان اصلاح طلب حکم مرگ و زندگی را دارد که حکم مرگ آن نزدیکتر است. چرا که ضمن آنکه اکثریت مردم از دوران 10 سال حاکمیت اصلاح طلبان بر ریاست جمهوری و مجلس راضی نیستند، حضور کروبی و کاندیدای دیگر، باعث شکسته شدن آرای جریان اطلاح طلب خواهد شد. این موضوع تجریه تلخ دوره ی گذشته است که مهدی کروبی و دکتر معین از سوی جریان اطلاح طلب انتخاب شدند و هر دو در همان دور اوّل از کوران رقابت خارج شدند.

نظرات 2 + ارسال نظر
عبرت یکشنبه 16 فروردین 1388 ساعت 11:03 ق.ظ http://ebrat.blogsky.com

با سلام
وبلاگ عبرت با مطلبی تحت عنوان "بازخوانی یک پرونده" پیرامون عملکرد مطبوعاتی دولت اصلاحات بروز شد.
موفق و پیروز باشید.
عبرت.
ebrat.blogsky.com

عبرت شنبه 29 فروردین 1388 ساعت 03:52 ب.ظ http://ebrat.blogsky.com

با سلام
وبلاگ عبرت با مطلبی تحت عنوان "حافظ با طعم میرحسین!" بروز شد.
عبرت.
ebrat.blogsky.com

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد