سخنرانی نماینده ایران در آژانس انرژی اتمی در موسسه تحقیقاتی بلگر

دکتر علی اصغر سلطانیه نماینده جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز در یک سخنرانی در موسسه امور سیاسی و اقتصادی بین‌المللی در بلگراد به تشریح برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران پرداخت و به طور مستند در خصوص ابهاماتی که از سوی برخی رسانه‌ها و محافل سیاسی غربی در این زمینه دامن زده می‌شود پاسخ داد.

وی در این جلسه که در آن اساتید این موسسه و گروهی از دیپلمات‌های خارجی شرکت داشتند گفت مردم جهان حق دارند که از حقایق مربوط به مسائلی که بر امنیت بین‌المللی تاثیرگذار است و مرتبط با علم و فناوری‌های نسل حاضر و آینده است آگاهی یابند.

وی گفت درحالیکه ایران از نیم قرن پیش به فعالیت‌های هسته‌ای روی آورده برخی کشورها و در راس آنها آمریکا خواهان انحصار علمی و آپارتاید هسته‌ای بوده و قصد دارند که از پیشرفت علمی کشورهای دیگر جلوگیری کنند.

سلطانیه خاطرنشان ساخت که ملت ایران به رغم سی سال تحریم ، متحد تر از همیشه در مسیر ترقی و پیشرفت‌های علمی قرار دارد و با پذیرا شدن هزینه ای سنگین برای شکستن محدودیت‌هایی که قدرت‌ها می‌خواهند بر ملت بزرگ ایران تحمیل کنند پیگیر مبارزه‌ای است که به سود همه کشورهای جهان خواهد بود.

وی افزود سیاست تهاجم آمیز آمریکا یک مشکل عمومی است که باید مقابل آن اقدامات جمعی به عمل آید. دکتر سلطانیه که متخصص در فیزیک هسته‌ای است با بهره‌گیری از اسلاید برای حاضرین در جلسه چرخه تولید سوخت اتمی از معدن تا غنی‌سازی راتوضیح داد و گفت یک محصول این روند تولید رادیو ایزوتوپ‌های مورد استفاده در بیش از دویست مرکز درمانی در ایران و محصول دیگر سوخت نیروگاه اتمی است .

سلطانیه با اشاره به افزایش نیاز به انرژی مصرفی در ایران و به موازات آن کاهش منابع انرژی فسیلی گفت آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی سی سال پیش به ایران توصیه می‌کردند که باید ‪ ۲۳‬هزار مگاوات انرژی برق از نیروگاه‌های هسته‌ای به دست آورد اما اینک به مخالف خوانی با این قضیه و بهانه جویی پرداخته اند.

وی گفت طبق یک مطالعه تحقیقاتی در آژانس ایران تا سال ‪ ۲۰۲۰‬میلادی نیاز به بیست هزار مگاوات انرژی برق تولیدی در نیروگاه‌های اتمی خواهد داشت و این درحالیست که با توجه به رقم تولیدی فعلی ‪ ۳۵‬هزار مگاوات ، نیروگاه بوشهر بعد از راه اندازی تنها یکهزار مگاوات برق را تامین خواهد کرد.

نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین گفت ایران در پی تنوع بخشیدن به منابع انرژی خود می‌باشد و در این چارچوب در کنار نفت و گاز می‌بایست از انرژی هسته‌ای و انرژیهای تجدید پذیر برای تامین انرژی کشور استفاده کند.

سلطانیه گفت چندین سال پیش کمیته‌ای برای تضمین تامین سوخت هسته ای در آژانس تشکیل شده بود اما بعد از هفت سال به دلیل کارشکنی‌های آمریکا این کمیته منحل شد و در حال حاضر هیچ تضمینی برای تامین سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای وجود ندارد.

نماینده ایران در آژانس افزود : ایران با ناامیدی از کار کمیته مزبور در سال ‪ ۱۹۸۷‬تصمیم به غنی‌سازی برای تامین سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای گرفت و با این تصمیم تاریخی استخراج از معادن اورانیوم در ایران شروع شد. وی افزود تمام فعالیت‌های ایران در معادن اورانیوم و در تاسیسات هسته‌ای در سندی به نام کتاب سرخ آژانس بین‌المللی انرژی ثبت و ضبط شده و هیچ ابهامی در این زمینه وجود ندارد.

وی با اشاره به ‪ ۲۷‬مورد اتهامات واهی آمریکا برعلیه سایت‌های نظامی ایران و ‪ ۲۴۰‬بازدید از سوی بازرسان آژانس از این مراکز که به برائت ایران از این اتهامات منتهی شد گفت این در حالیست که طبق هیچ یک از سندهای آژانس غنی‌سازی و یا بازیافت سوخت هسته‌ای ممنوع یا محدود نشده است .

وی خاطرنشان کرد که با این همه ایران همکاری‌های کامل و گسترده‌ای با آژانس در تمام زمینه‌ها داشته است .

دکترسلطانیه در این جلسه با استناد به اسناد مختلف آژانس بین‌المللی انرژی به اثبات حقانیت ایران در پرونده هسته‌ای و بی‌اعتباری اتهامات از سوی برخی محافل سیاسی به ویژه آمریکایی‌ها پرداخت .

وی روز گذشته نیز در یک جلسه خبری و نیز در جمع اساتید و دانشجویان دانشکده امنیت ملی صربستان به تفصیل به روشنگری درباره برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران پرداخت .

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد