خاموش کردن صدای طبل جنگ با ایران!

ویلیام تاف»، تاریخ‌دان آمریکایی، با طرح این ادعا که امکان حمله آمریکا و اسرائیل به ایران افزایش یافته، گفته است: این نشانه‌ها، بسیاری از افراد را در اروپا، خاورمیانه و سراسر جهان، در حاشیه این امر قرار داده است؛ خواه این زمزمه‌ها واقعیت داشته باشند و یا شایعاتی غلو آمیز باشند.

به گزارش سرویس بین‌الملل «تابناک» به نقل از «کریستین ساینس مانیتور»، این تاریخ‌دان آمریکایی گفته است: وقت لغو و برگردانی هر گونه حرکتی وجود دارد. حرکتی که می‌تواند به یک نزاع اسفبار بالقوه در خاورمیانه منجر شود که هزاران کشته بر جای می‌گذارد و قیمت‌های نفت را به 200 دلار در هر بشکه رسانده و رکود اقتصادی جهان را تشدید می‌کند.

«گوردن براون» آشکارا به مسئله جنگ اشاره نکرد، ولی گفت، اروپاییان موافق تحریم‌های مالی جدید علیه تهران هستند.
بوش هم گفته، تمام گزینه‌ها مد نظر بوده و توپ در زمین تهران است!

منابع خبری متعددی چون «آسیا‌تایمز»، رادیو ارتش اسرائیل و غیره از حمله طراحی‌شده آمریکا ـ آن هم نه به مراکز هسته‌ای ایران، بلکه به مراکز فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ـ خبر داده‌اند. برای پیشگیری از زیاد شدن این سخنان، غرب باید ایران را از مسابقه تسلیحات هسته‌ای منع کند. این مسئله، نه با زور و فشار، بلکه با دیپلماسی خلاقانه، واضح و قاطع باید صورت گیرد. این امر شامل گفت‌وگوهای مستقیم و جامع ایران و آمریکا بر سر موضوعات اساسی می‌شود که روابط ایران و آمریکا را از سال 1979 دچار اختلال کرده است.

نخستین گام دولت بوش، روشن کردن هدف خود از حضور در عراق است که ایران را نگران حملات نظامی و احتمال احتمال حضور دایمی پایگاه‌های آمریکایی در عراق کرده است.

بیشتر کشورهای پیشرفته از لحاظ قدرت و تکنولوژی از جمله انگلیس، آمریکا، فرانسه، آلمان، ژاپن، روسیه و چین باید به ایران پیشنهاداتی دهند تا این کشور همکاری بیشتری در برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای و دیگر زمینه‌های انرژی از خود نشان دهد تا بدین‌گونه ایران دست به توقف برنامه‌های غنی‌سازی کنترل‌نشده اورانیوم و یا تولید پلوتونیوم و یا هر‌گونه تسلیحات مربوطه بزند.

برای کاهش تنش‌ها، هردو کاندیدای ریاست‌جمهوری آمریکا، باید به طور ویژه طرح‌هایی برای صرف نظر کردن از پایگاه‌ها و حضور دایمی در عراق ارائه دهند.

به گفته «ویلیام تاف»، تاریخدان آمریکایی، این امر تهران و دیگر همسایگان را وادار می‌کند که عراق را یک تهدید دیده و ترغیب به سرعت‌بخشی فعالیت هسته‌ای کنند. صداقت اظهارات ایران درباره اهداف صلح‌آمیزش، با گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای مبهم شده است. سال‌ها تحریم آمریکا و سازمان ملل، سیاست‌های تهران را تغییر نداده است اما چرا الان هم همین کار را می‌کنند؟

درواقع برخی بانک‌های بزرگ غربی تسلیم درخواست‌های آمریکا برای اعتباردهی به ایران شده‌اند و واردات محصولاتی از قبیل یخچال تا انواع اسباب‌بازی را هدف قرار داده‌اند، ولی واردکنندگان ایرانی حالا به چینی‌ها و بانک‌های کوچکتر غربی روی آورده‌اند.

ایران فهمیده که تا حدودی می‌تواند بدون توجه به این امر، به طور موفقیت‌آمیزی دادوستد داشته باشد. ایران قدرت اصلی منطقه است. آمریکا با شکست دادن دشمنان ایران مثل صدام و طالبان، این قدرت را تا حد بسیار زیادی قوی‌تر کرد. عاقلانه‌ترین مسیر صلح، تشویق سرمایه‌گذاری غرب در نفت ایران، گاز طبیعی و دیگر صنایع آن است و در کنار آن، تأکید بر ارتباط سریع و مستقیم و گفت‌وگو در سطح بالا با مسئولان ایران کند.

وی در پایان می‌گوید: ما نباید خود را بیش از این در زاویه‌ای نگه داریم که در آن ایران و غرب نتوانند بدون جنگ از آن خارج شوند.
 
ترجمه: سارا رمضانی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد