فناوری نانو تهدیدی جدی برای سلول های سرطانی

ابداع یک شیوه درمانی جدید توسط محققان مرکز پزشکی “ساوت وسترن” دانشگاه تگزاس در دالاس تاثیر داروهای ضد سرطان را بدون برجای گذاشتن آثار جانبی در بدن دو برابر می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، درمان های دارویی مبتنی بر نانوتکنولوژی اگرچه مورد موافقت برای استفاده قرار گرفته اما این شیوه های درمانی از دقت و کارآیی لازم برخوردار نیست.

در روش های رایج پزشکی نانوی ضدسرطان، از حمل کننده هایی استفاده می شود که اندکی بزرگتر از ظروف نانوی مورد استفاده برای جای دادن داروهای شیمی درمانی است. این حمل کننده ها با رخنه در حفره های موجود در رگ های خونی تومورها به درون آنها راه می یابند و به تدریج دارو را به دورن تومور آزاد می کنند. پزشکان برای از بین بردن تومورهای سرطانی در سطحی قابل توجه بدین نحو باید بدن را مملو از این حمل کننده های نانویی حاوی دارو سازند. در این روش دارو به درون فیلترهای طبیعی بدن همچون کبد و طحال رسوخ می کند و آثار جانبی بسیاری را برجای می گذارد.

اما پزشکان با ابداع نسل جدیدی از حمل کننده های نانویی علاوه بر انتقال دارو به سلول های سرطانی به طور خاص، کنترل پیشرفت روند درمانی را نیز به دست می گیرند.

سیستم طراحی شده در دانشگاه تگزاس علاوه بر حمل داروی ضد سرطان، عامل مقایسه کننده تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (ام آر آی) بسیار موثری را نیز به درون بدن منتقل می کند تا پزشکان با استفاده از آن از انتقال داروها به تومورهای سرطانی اطمینان یابند.

این حامل نانویی از پلیمرهایی با هسته درونی ساخته شده که حاوی داروی معمول شیمی درمانی Doxorubicin)) و ذرات اکسیدآهن است که به وضوح از طریق ام آر آی مشاهده می شود.

رشته های پلیمری در بیرون حامل نانویی مولکول های هدف را که تنها با سلول های رگ های خونی تومور قابل شناسایی است، در بردارند.

در این شیوه درمانی حامل نانو به سلول های رگ های خونی تومور ملحق شده و این سلول ها درون حمل کننده فرو می روند. سپس پلیمر دارو را درون سلول ها رها می کند.

بنا بر گزارش پایگاه نانوتکنولوژی، آزمایشات انجام شده بدین طریق روی سلول های پرورش یافته در محیط های آزمایشگاهی حاوی نتایج رضایت بخشی بود. حامل نانو که به مولکول های هدف مجهز بود دو برابر داروی بیشتری را به تومور منتقل ساخت و شمار سلول های کشته شده نیز در این روش دو برابر شیوه استفاده از حامل معمولی بود.

منبع:خبرگزاری مهر

مطالب مرتبط: نانوکامپوزیتها

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد