ایران تا 3 سال دیگر، خودکفا در تولید بنزین

مدیر امور پالایش شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران اعلام کرد: با توسعه و بهسازی پالایشگاه های موجود و همچنین اجرای طرحهای پالایشگاهی جدید، ایران تا سه سال دیگر در تولید بنزین خودکفا می شود.

امین الله اسکندری در گفتگو با مهر با بیان اینکه اجرای طرح های توسعه ای در تمامی پالایشگاههای کشور شروع شده است گفت: در حال حاضر توسعه و بهسازی پالایشگاه های موجود با سرمایه گذاری 7 میلیارد دلار آغاز شده و طبق برنامه تا پایان سال 1390 حدود 34 میلیون لیتر در روز به ظرفیت تولید بنزین کشور افزوده می شود.

خودکفایی در تولید بنزین
وی پیشرفت فیزیکی عملیات توسعه در پالایشگاه های آبادان و اراک را بسیار مثبت ارزیابی کرد و افزود: با پایان عملیات توسعه پالایشگاه های موجود و بهره برداری از پالایشگاه های جدید، کشور از واردات بنزین بی نیاز خواهد شد.

اسکندری با اشاره به میانگین مصرف روزانه 65 میلیون لیتر بنزین در کشور، یادآور شد: آمار بالای مصرف این فرآورده در کشور نشان می دهد اجرای طرحهای توسعه ای به تنهایی پاسخگوی نیاز مصرف بنزین نیست.

مدیر امور پالایش شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی احداث پالایشگاه های جدید را ضرورتی اجتناب ناپذیر در راستای خودکفایی در تولید بنزین دانست و تصریح کرد: در حال حاضر روزانه 42 میلیون لیتر بنزین پایه در کشور تولید می شود که با اجرای طرح های توسعه ای این میزان به 76 میلیون لیتر در روز افزایش خواهد یافت.

تولید روزانه 186 میلیون لیتر بنزین در کشور
به گفته اسکندری با اتمام عملیات ساخت پالایشگاه های جدید در مجموع روزانه 186 میلیون لیتر بنزین در کشور تولید خواهد شد.

وی پالایشگاه های ستاره خلیج فارس ، هرمز، خوزستان، پارس، آناهیتا، کاسپین و شهریار را 7 طرح جدید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای افزایش تولید فرآورده ذکر کرد و اظهار داشت: با اجرای این طرحها ظرفیت پالایشی کشور در تصفیه نفت خام و میعانات گازی یک میلیون و 560 هزار بشکه و در بخش تولید بنزین 110 میلیون لیتر در روز افزایش خواهد یافت.

به گفته این مقام مسئول در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، در بخش تولید نفت گاز نیز ظرفیت کنونی 78 میلیون لیتر در روز به 152 میلیون لیتر در روز خواهد رسید.

ایجاد فضا برای حضور خارجی ها
اسکندری با بیان اینکه تمامی سرمایه گذاری ها در ساخت پالایشگاه های جدید با مشارکت بخش غیردولتی انجام می شود، توضیح داد: برای جذب سرمایه گذاری خارجی با شرکتهای آسیایی در حال مذاکره هستیم و در صورت تمایل این شرکتها فضای لازم را برای فعالیت آنها در ایران ایجاد خواهیم کرد.

وی سهم شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی در سرمایه گذاری ها را 20 درصد عنوان و اضافه کرد: شرکتهای طرف مذاکره با ایران برای مشارکت در طرح های پالایشگاهی عمدتا از کشور مالزی هستند.

اسکندری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر همه پالایشگاه های موجود در کشور سودده هستند، تاکید کرد: میزان سود پالایشگاه ها بر اساس شرایط، هزینه ها ، نوع نفت خام متفاوت است.

به گفته وی پالایشگاه اصفهان بیشترین سودآوری و پالایشگاه آبادان نیز بیشترین سهم را در تولید بنزین کشور دارند.

عرضه سهام پالایشگاه اصفهان در ماه جاری
مدیر امور پالایش شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ، پالایشگاه های اصفهان ، تبریز، بندرعباس و لاوان را در اولویت واگذاری به بخش خصوصی ذکر و خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود سهام پالایشگاه اصفهان به عنوان بهترین پالایشگاه حال حاضر کشور در ماه جاری واگذار شود.

اسکندری با تاکید بر این موضوع که هیچکدام از طرح های پالایشگاهی کشور به دلیل مشکل مالی متوقف نخواهد شد، یادآور شد: مسئولان کشور از همه امکانات موجود برای جامه عمل پوشاندن به تعهدات وزرات نفت در تولید بنزین و گازوئیل مورد نیاز کشور استفاده خواهند کرد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد