در حالی که مواضع جهتدار عربستان سعودی در لبنان، به شکست جایگاه این کشور و فرار سفیر عربستان در بیروت و محوریت قطر انجامید، تلویزیون وابسته به این کشور، تلاش کرد اندوه خود از شکست را با القای جنگ طایفی در لبنان پنهان کند.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، شب گذشته، تلویزیون العربیه عربستان سعودی، چهره واقعی خویش را نشان داد و در یک برنامه به اصطلاح موشکافانه که به بررسی تحولات اخیر لبنان میپرداخت، با انتخاب تیتر «کودتای حزبالله»، این نیروی مقاومت را گروهی شبه نظامی توصیف نمود که علیه اهل سنت لبنان اقدام به عملیات مسلحانه کرد و عواطف و احساسات مردم اهل سنت لبنان را علیه مقاومت اسلامی لبنان تحریک میکرد.
این تلویزیون همچنین اهل سنت لبنان را به تشکیل نیروهای مسلح شبه نظامی و اقدام متقابل علیه حزبالله لبنان تشویق کرد و حتی پا را فراتر از این گذاشته و حزبالله را به عنوان کودتاگر علیه شیعیان لبنان نیز توصیف نمود.
بنا بر نظر این تلویزیون، حزبالله فاقد پایگاه در میان شیعیان لبنان است که برای تثبیت جایگاه خود علیه مراجعی! همچون «علی الامین» کودتا کرده است؛ علی الامین، مفتی سابق صور و جبل لبنان، یکی از روحانیون شیعه وابسته به تیم سیاسی حریری است که به شدت از سوی این جریان برای فتنه علیه حزبالله حمایت مالی میشود. این همه در حالی است که حکم عزل وی از مفتیگری منطقه صور از سوی مجلس اعلای شیعیان لبنان صادر شده است. مجلس اعلای شیعیان لبنان به ریاست «شیخ عبدالامیر قبلان» و نیز مرجع دینی با نفوذ لبنانی «علامه سید محمد حسین فضلالله» و همه علمای برجسته شیعه در لبنان به شکل قاطعی از حزبالله و مقاومت اسلامی حمایت میکنند و در عین حال، بسیاری از علمای اهل سنت در شمال، جنوب و بیروت نیز قاطعانه از حزبالله حمایت میکنند.
در کنار این جریان مذهبی، بسیاری از ائتلافهای سیاسی اهل سنت به ریاست «عمر کرامی» و «سلیم الحص» دو نخست وزیر پیشین اهل سنت لبنان و ائتلاف سنی «بیروت یکپارچه» از حزبالله حمایت میکنند، اما تلویزیون العربیه با نادیده گرفتن این موضوع، آشکارا، تلاش دارد تأکید کند حزبالله علیه اهل سنت کودتا کرده است و درگیری در بیروت را مذهبی، طایفی جلوه دهد. این در حالی است که حتی وابستگان به عربستان در بین جناح 14 مارس نیز تأکید کردهاند که برخوردهای لبنان از ماهیت سیاسی برخوردار است و نه ماهیت مذهبی.
العربیه که در بین بسیاری از لبنانیها و شهروندان کشورهای عربی به «العبریه» به معنای «یهودی» شهرت دارد، پا را از این محدوده نیز فراتر گذاشته و مدعی است: حزبالله علیه مسیحیها و دروزیهای لبنان نیز کودتا کرده و باز هم این تلویزیون واقعیتهای دو طایفه مسیحی و دروزی را در لبنان انکار کرده است، زیرا بسیاری از جناحهای سیاسی مسیحیان همچون جریان سیاسی پرقدرت «میشل عون»، متحد سیاسی حزبالله هستند. در آن سوی، در میان طایفه دروزیها، شیخ عقل طایفه دروز که به عنوان «مرجع اصلی دینی دروزیها» شناخته می شود، تأکید نموده است که مناطق دروزی نشین همچنانکه در تاریخ به ثبت رسیده، همیشه از مقاومت اسلامی حمایت خواهد کرد.
مواضع تلویزیون العربیه نشان میدهد که این تلویزیون از خط حرفهای گذشته و به وسیلهای در دست دشمنان تبدیل شده مقاومت اسلامی لبنان و ایران و نیز یک شبکه تلویزیونی طایفی است که آتش خشم و کینه و سم و آلودگی را در بین ملتهای اسلامی منطقه میپاشد و جا دارد مقامات مسئول کشورمان درباره ادامه به کار این تلویزیون در ایران تجدیدنظر کنند.
اگر قرار است این تلویزیون در ایران فعالیت کند، پس میتوان به دهها شبکه تلویزیونی طایفی دیگر که بذر جنگ بین شیعه و سنی را در منطقه میکارند نیز اجازه فعالیت در ایران را داد. به راستی، حال که یک شبکه تلویزیونی سعودی با گرایشهای طایفی و فتنهانگیزانه در ایران فعالیت میکند، شبکههای تلویزیونی ایرانی نیز میتوانند در ریاض حضور یابند و به مسائل سیاسی و فرهنگی و امور دیگر دولت عربستان بپردازند؟
آیا مقامات سعودی چنین اجازهای میدهند؟ اگر نمیدهند، چرا شبکه سعودی العربیه به رغم همه مواضعی که از آن برشمردیم، میتواند در ایران فعالیت کند؟
تصاویر زیر به خوبی گویای پراکندن سم در فضای کشوری است که به همزیستی مسالمتآمیز ادیان و مذاهب شهرت دارد. فراموش نکنیم که برجستهترین نویسندگان مسیحی که در مدح امام علی (ع) کتاب و یا دیوان شعر نوشتهاند، در لبنان بودهاند و این در حالی است که علمای اهل سنت این کشور نیز در تاریخ در کنار علمای شیعه بوده و بسیاری از علمای شیعی لبنان، ندای وحدت را در کنار علمای اهل سنت لبنان سر میدهند.
اما یک شبکه تلویزیونی که خود را حرفهای میداند، با چه اهدافی وارد حریم جنگ طایفی و تحریک اهل سنت علیه شیعیان میشود؟ چه بسا از همین جا، بتوان حدس زد که سیاست دولت عربستان بر شکست کنفرانس «گفتوگوی ملی لبنانیها» در دوحه قطر متمرکز شده است!
برای قضاوت درباره مواضع و تبلیغات جنگ مذهبی شیعه و سنی در لبنان، تصاویر زیر به خوبی گویاست:
عکس یک: آثار کودتای حزبالله علیه اهل سنت (لبنان)

عکس دو: آثار کودتای حزبالله علیه اهل سنت
مسلحان حزبالله و سازمان امل، مقر اقامت رهبران سنی را محاصره و بمباران کردند.
عکس سه: آثار کودتای حزبالله علیه اهل سنت
نبودن شبه نظامیان اهل سنت، باعث تضعیف موضعشان در برخورد با حزبالله شد.
عکس چهار: آثار کودتای حزبالله علیه اهل سنت
آیا حوادث اخیر باعث میشود تا جریان اصلی اهل سنت لبنان به سوی ایجاد شبه نظامیان مسلح پیش رود؟
عکس پنج: آثار کودتای حزبالله علیه اهل سنت
عکس شش: آثار کودتای حزبالله علیه اهل سنت

عکس هفت: آثار کودتای حزبالله علیه شیعه (لبنان)

عکس هشت: آثار کودتای حزبالله علیه مسیحیان (لبنان)

مسیحیان لبنان بین موافقان و مخالفان حزبالله تقسیم شدهاند.
عکس نهم: آثار کودتای حزبالله علیه مسیحیان
عکس دهم: آثار کودتای حزبالله علیه طایفه دروزیهای (لبنان)

عکس یازدهم: آثار کودتای حزبالله علیه طایفه دروزیها

عکس دوازدهم: آثار کوتای حزبالله علیه طایفه مسیحی

احساس خطر مشترک در میان دروزیها، آنها را برای دفاع از منطقهشان در صفی واحد قرار داد.