انتقاد شدید نویسنده سنی از جنگ تبلیغاتی رسانه های عرب علیه حزب ا

به گزارش شبکه خبر ، عبدالباری عطوان ، نویسنده معروف سنی مذهب عرب طی یادداشتی در روزنامه القدس العربی چاپ لندن نوشت: به نظر می رسد در زمانی که اوضاع لبنان رو به وخامت گذاشت و درهای گفتگو بسته شد، میانجیگران عرب نیز نتوانند کاری از پیش ببرند زیرا شعله فتنه ریشه در دخالت هایی دارد که منبع آن را باید در فراتر از مرزهای منطقه جستجو کرد. 

این روزنامه نگار عرب ادامه داد: با کمال تاسف در چنین شرایطی، آن دسته از کشورهای عربی که در فهرست میانه روهای کاخ سفید جای دارند با بسیج کردن امپراطوری رسانه ای خود در تلاشند تا اختلافات داخلی لبنان را رنگ مذهبی دهند تا از این راه کشورهای سنی منطقه را علیه حزب الله بشورانند اما واقعیت موجود در لبنان خلاف واقع بودن چنین ادعاهایی را ثابت می کند 
زیرا چهره ها و گروه های سنی حاضر در صف مخالفان حکومت در لبنان که رهبری آن در دست حزب الله است بیشتر از آمار سنی هایی است که در گروه 14 مارس دیده می شوند چنانچه میزان مسیحیان ، دروزی ها و حتی ارمنی ها نیز در دو گروه موافق و مخالف تقریبا مساوی است. 

عبدالباری عطوان ادامه می دهد: درگیری در لبنان میان دو اندیشه سیاسی متفاوت است اندیشه ای که خود را وامدار آمریکا می داند و با کاخ سفید هماهنگ است و اندیشه ای که مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی را می پسندد. 

این روزنامه نگار سنی ادامه داد: در نگاه آمریکا و کشورهای عربی هم پیمان با کاخ سفید، سنی خوب و معتدل کسی است که سیاست های کاخ سفید را تایید کند و در برابر ایران و یا اندیشه های مقاومت بایستد و سنی بد کسی است که از مقاومت علیه اشغالگران حمایت کند، چنانچه دامنه این نگاه ها را در ارزیابی گروه های غیر سنی چون مسیحی ، ارمنی ، کردی ، آشوری، کلدانی و... نیز می توان مشاهده کرد. 

در یاداشت القدس العربی آمده است: دل نگرانی اعراب درباره هوادران سنی دو چهره غربگرای لبنان یعنی سعد حریری و فواد سنیوره در شرایطی است که همین اعراب در برابر بدترین جنایات آمریکا و صهیونیزم علیه 5/1 میلیون سنی در نوار غزه زبان به کام گرفته اند. 

عبدالباری عطوان ادامه می دهد: در شرایطی که برخی از اعراب همدردی خود با هواداران سعد حریری و سنیوره را به همدردی با بیروت ترجمه می کنند باید این سوال را مطرح کرد که در زمان هجوم اسراییل به بیروت در سال 1982 یا در جنگ تابستان سال 2006 اسراییل علیه لبنان این اعراب کجا بودند؟ 

در ادامه این یادداشت تصریح شد: سخنگوی کاخ سفید نیز چون برخی از اعراب از نگرانی کشورش درباره سرنوشت شهروندان لبنانی در درگیری های اخیر سخن می گوید و ابراز می دارد مردم لبنان سزاوار تداوم دموکراسی در این کشورند اما سوال این است که آیا فقط لبنانی ها شایسته دموکراسی هستند و مردم مصر ، فلسطین و کشورهای عربی دیگر از این شایستگی محرومند.
 
عبدالباری عطوان ادامه می دهد: مردم لبنان قربانی سیاستهای غلط آمریکا شده اند، سیاستهایی که نگرانی در آن تنها برای زمانی است که هواداران آمریکا با مشکل مواجه شوند. 

این روزنامه نگار عرب در ادامه می نویسد: کشورهای میانه روی عرب ( در اصطلاح آمریکا) با اقدامات تحریک آمیز خود برای ترغیب رهبران گروه 14 مارس به ماجراجویی علیه مخالفان حکومت سنیوره، در حق مردم لبنان جنایت می کنند این کشورها از یک سو جنبلاط را به بیان اظهاراتی که تنها بوی جنگ از آن استشمام می شود تحریک می کنند و از سوی دیگر خواستار تشکیل نشست اضطراری وزرای خارجه عرب می شوند و تصمیم می گیرند تا گروهی را برای آرام شدن اوضاع به لبنان اعزام کنند. 

عطوان در ادامه یادآور شد: حوادث اخیر در لبنان میزان قدرت دو گروه را آشکار ساخت و ممکن است آشکار شدن موازنه قدرت، زمینه ساز گفتگوی جدی میان دو گروه گردد. 

در این نوشته با اشاره به پیامد سفر ماجراجویانه بوش به منطقه آمده است آنچه پیداست منطقه در آستانه بحرانی جدید است و سفر بوش به منطقه که از امروز آغاز می شود اعلام آغاز این بحران است، واقعیت این است که آغاز سفر بوش به منطقه با ورود به بیت المقدس اشغالی و پایان این سفر با ورود بوش به عربستان و مصر مفاهیم خاصی را با خود به همراه دارد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد