دوشنبه شب گذشته شبکه ی تلویزیونی کانال جدید (اینترناسیونال) برنامه سیاسی خود را با اجرای کیوان جاوید و با مصاحبه ی تلویزیونی حمید تقوائی دنبال می کرد. موضوع مصاحبه در مورد نام خلیج همیشگی فارس بود. متأسفانه سخنان حمید تقوائی دل هر ایرانی را آزرد و ایرانیان را متأثر کرد. جالب اینکه موضع گیری چند روز اخیر این شبکه با برنامه دوشنبه شب این شبکه در تضادی نهان بود که شاید کمتر کسی را با آنان سخنان تأثر آور تقوائی متوجه خود کرد.
این دوگانه گوئی چنان تعجب نگارنده را برانگیخت که ناچار به نوشتن این چند خط شد.
حمید تقوائی در یک قسمت از این برنامه خواستار آن شده بود که برای تغییر نام خلیج فارس، یک رفراندوم منطقه ای برگزار گردد. بدین ترتیب که از همه مردم و مسئولین یک نظرخواهی صورت گیرد. وقتی کیوان جاوید به حمید تقوائی متذکر شد که جمعیت ایران ۷۰ میلیون و کل جمعیت منطقه به ۱۴ میلیون نفر هم نمی رسد، با این تفاصیل جواب رفراندوم از هم اکنون مشخص است، حمید تقوائی برای فرار از این مشکل به وجود آورده توسط خودش، با اصلاح حرف خود، گندی دیگر زد که فکر می کنم که کیوان جاوید هم متوجه جبهه گیری این شبکه در چند شب گذشته نشده بود. تقوائی برای فرار از بحث رفراندوم، با ناسیونالیست خواندن کسانیکه ادعا دارند باید نام خلیج فارس همیشه به همین نام بماند، پیشنهاد داد که بهتر است به همراه کشورهای منطقه از منابع سه جزیره تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی بطور مشترک استفاده کنند. اعتقاد تقوائی بر این بود که تمام تلاش کسانیکه می خواهند نام خلیج فارس باقی بماند، به علت استفاده از این سه جزیره است.
چند نکته:
۱- با این سخنان آقای تقوائی، مسلماً ایشان برنامه چند شب پیش همین شبکه را ندیده اند که چنین گاف نهانی را می دهند. چند شب پیش درهمین شبکه بحثی در مورد گرانی در ایران مطرح بود که البته به همه چیز جز مسئله گرانی پرداخته شد. اما اگر قرار باشد همین منابع سه جزیره ی فوق الذکر را هم با عربها تقسیم کنیم، آیا وضع اقتصاد مملکتی که پایه هایش بر اساس صادرات نفتی است، به همریخته تر و گردن اعراب حوزه، کلفت تر نخواهد شد؟ اصلا چرا باید بر سر ملکی که مالکش هستیم، باید کوتاه بیاییم.
۲- آقای تقوائی اصلا متوجه موقعیت استراتژیک این سه جزیره نیستند. این سه جزیره تقریباً در میان خلیج فارس قرار دارد و مثل اینکه جناب تقوائی نمیدانند که یک کشور حداقل تا فاصله 12 کیلومتری از سرزمین خاکی خود به سمت دریا، از مالکیت دریایی برخوردار است و به این ترتیب آمادگی ارتش و دولت و ملت برای تهاجم بیگانگان بیشتر خواهد شد.
۳- آنچه به نظر می آید، این شبکه که توسط عده ای کرد ـ که از نوع برخورد و کلامشان بر می آید که کرد ایران نباشند ـ برای از بین بردن حس ناسیونالیستی ایران تلاش می کند، تا بتواند با تقویت همین حس در نزد کردهای ایرانی، خود را آماده تشکیل کشوری مستقل برای کردها نماید. یعنی دقیقاً همان چیزی که برای ایرانیان بد دانسته شده است، برای کردها شمشیری بسیار قوی تشخیص داده شده است.