حملات شدیداللحن و غیرعادی ولید جنبلاط به حزبالله، سوریه و ایران، این بار حملاتی غیرمعمول و بسیار خشمگینانه بود.
به گزارش خبرنگار «تابناک» از بیروت، جنبلاط این بار علیه مخالفانش در لبنان شمشیر را از رو بسته است. او با به ادعاهایی درباره خطوط ارتباطی و اتصالات تلفنی مستقل حزبالله؛ موضوعی که از پیش برای همه روشن بود، تلاش کرد تا این موضوع را به صحنه مطبوعات و رسانهها بکشاند. این در حالی بود که تقریبا همه دستاندرکاران سیاسی و امنیتی لبنان، از پیش میدانستند که حزبالله به عنوان یک نیروی مقاومت و لزوم پنهانکاری در عملیات خود علیه اسرائیل، باید سیستم ارتباطی مستقلی داشته باشد تا از دست سرویسهای شنود دشمن و جاسوسان اسرائیلی و سیستمهای جاسوسی ماهوارهای در امان بماند.

اقدام به اصطلاح افشاگرانه ولید جنبلاط، در واقع خوشخدمتی این رفیق دیرینه اسرائیلیها به آمریکاییها در لبنان بود. در 17/6/1982 در حالی که بخش گستردهای از لبنان در اشغال ارتش اسرائیل بود، «مروان حماده»، وزیر وقت جهانگردی لبنان (از نیروهای وابسته به ولید جنبلاط و عضو بارز 14 مارس لبنان) به همراه سفیر آمریکا در لبنان و «رایان کراکر»، دبیر اول وقت سفارت آمریکا در بیروت (سفیر کنونی آمریکا در عراق) با یک خودرو ضد گلوله و در حمایت نیروهای واکنش سریع آمریکا، عازم «مختاره» محل اقامت ولید جنبلاط در بلندیهای شوف (محل استقرار دروزیهای لبنان در نواحی مشرف بر بیروت) میشوند تا وی را به گفتوگویهای صلح و انضمام وی به همپیمانی با اسرائیل دعوت کنند؛ پیمانی که محصول آن روی کار آمدن بشیر جمیل به عنوان رئیسجمهور همپیمان اسرائیل در بیروت به مدت کوتاهی شد.
هنگامی که از ولید جنبلاط پرسیده شد، چرا شما به سوی نیروهای ارتش اسرائیل که از بلندیهای شوف به سوی محاصره بیروت حرکت میکردند، حتی یک گلوله شلیک نکردید، گفت: نمیتوانستم به تنهایی جلوی ماشین جنگی اسرائیل را بگیرم. وظیفه من، تنها حمایت از طایفهام بوده است و بس، نه سرشماری شهدا.
این در حالی بود که «آریل شارون» که فرماندهی هجوم به بیروت در سال 1982 و محاصره این شهر را داشت، در مختاره دست در دست ولید جنبلاط گذاشت؛ شارونی که به خونریزی و قتلعام در جنگهای داخلی لبنان شهرت داشت و با او یک قهوه تلخ عربی نیز نوشید و بدون هیچ گونه برخوردی با نیروهای جنبلاط، از بلندیهای شوف عازم بیروت شد و قتلعامهای معروفش علیه مردم محاصره شده لبنانی و فلسطینی را عملی ساخت.
ولید جنبلاط در سه روز اخیر با هجوم به ایران، جهاد سازندگی ایران را مسئول راهاندازی سیستمهای ارتباطی و اتصالات ویژه حزبالله لبنان معرفی کرد و در همین راستا، با تشریح چگونگی کار گذاشتن دوربینهای مدار بسته توسط حزبالله لبنان پیرامون فرودگاه بینالمللی بیروت، خواستار توقف پروازهای هواپیماهای مسافرتی ایران به بیروت و اخراج سفیر ایران از لبنان شد.
در همین راستا، ولید جنبلاط، حزبالله را به مقدمهچینی برای ترور برخی از چهرههای سیاسی 14 مارس حاضر در دولت لبنان متهم نمود، اما پشتپرده داستان حملات جنبلاط علیه حزبالله و ایران چیست؟
بنا به اخبار منتشره در سایت خبری روزنامه کویتی «دیوان» که در نیویورک منتشر میشود، بر پایه آخرین تحقیقات انجام شده توسط کمیته تحقیقات بینالمللی ترور رفیق حریری، که مسئولیت بررسی قتلهای دیگر در لبنان را نیز دارد، ترور «سمیر قصیر»، روزنامهنگار لبنانی (از نویسندگان روزنامه النهار) هیچ ارتباطی با امور سیاسی در لبنان ندارد. بنا بر این اطلاعات، سمیر قصیر به دستور ولید جنبلاط ترور شده است.
بر پایه این خبر، سمیر قصیر با برخی از زنان مشهور لبنانی و از جمله«نورا الشرباتی»، همسر ولید جنبلاط مشهور به «نورا جنبلاط» روابط نامشروع داشته است و این امر از مدتها پیش برای ولید جنبلاط آشکار شده بود و به همین جهت به دنبال فرصتی مناسب برای ترور وی بوده است، اما اقدام به ترور وی به دلیل عدم بررسیهای دقیق، زمانی صورت میگیرد که نورا جنبلاط نیز همراه سمیر قصیر بوده است.
بر همین اساس، گزارش کمیته تحقیقات بینالمللی ترور حریری، اشاره میکند که همزمان با ترور سمیر قصیر، زنی همراه وی به بیمارستان دانشگاه آمریکایی بیروت منتقل میشود که برای پنهان ساختن رابطه او با سمیر قصیر، خیلی سریع به پاریس منتقل میشود. این زن پس از بازیافتن سلامتیاش تا مدتها حاضر به بازگشت به لبنان نمیشود. به همین دلیل، «برامرتس»، قاضی بینالمللی کمیته تحقیقات بینالمللی پرونده ترور حریری، از او در پاریس بازجوییهایی را آغاز میکند.
به این ترتیب، اطلاعات موجود ثابت کرده است، این زن، کسی جز «نورا جنبلاط» نبوده است. بر اساس همین تحقیقات، در روز نخست «ترور سمیر قصیر» به دروغ این گونه اعلام شده بود که وی به تنهایی در خودروش بوده و مورد هجوم قرار گرفته است.
در همین زمینه، بازجوییهای متعددی از عناصر امنیتی «حزب پیشرو سوسیالیستی» وابسته به ولید جنبلاط انجام شده است؛ در لیست این بازجوییها، نامهای «هشام ناصرالدین»، «رامی الریس» و «ناصر المصری» به چشم میخورد؛ هشام ناصر الدین، همان کسی است که در جریان ترور «حاج عماد مغنیه»، متهم به همکاری با موساد اسرائیل است.
تیمور جنبلاط، پسر ولید جنبلاط که در پاریس زندگی میکند و روابط خوبی با پدرش ندارد، اخبار مربوط به صدور قتل «سمیر قصیر» توسط پدرش را در بازجوییهای کمیته بینالمللی تحقیقات ترور حریری، تأیید کرده است.
ولید جنبلاط، مسئولیت انتشار و درز زوایای پنهانی ترور سمیر قصیر را متوجه عناصر نزدیک به حزبالله لبنان میداند. از همین روی، با انجام مصاحبه علیه حزبالله و انتشار رسمی اخبار مربوط به شبکه ارتباطی مستقل حزبالله، در صدد انتقام از این حزب برآمده است.