گزارشهای رسیده از مرزهای جنوبی ایران و عراق، حاکی است با فشارهای آمریکا و انگلیس و همکاری برخی از مسئولان عراقی، راه ورود کالاهای ایرانی از راه مرزهای جنوبی عراق هر روز تنگتر میشود.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، در حالی که مرز زمینی شلمچه وارد دومین ماه تعطیلی خود شده است، مقامات گمرک عراق در جنوب این کشور، با بالا بردن تعرفههای گمرکی در مرز «چزابه»، باعث کاهش صادرات کالاهای ایرانی به جنوب عراق شدهاند.
یک بازرگان عراقی که در چند سال گذشته در امر تجارت و واردات کالاهای ایرانی با بازرگانان کشورمان داد و ستد داشته است، میگوید: این اقدام جدید با فشار آمریکا و انگلیس صورت میگیرد. آنها میخواهند هرگونه رابطه اعم از تجاری و اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مردم عراق، به ویژه مردم جنوب عراق که پیوندهای عمیقی با جمهوری اسلامی ایران دارند، قطع شود و به بهانههای گوناگون در این راه، مانع و سد ایجاد میکنند.

وی افزود: با موافقت آمریکا و انگلیس، هماکنون بیش از ششصد دستگاه تریلر بزرگ، کالاهای کشورهای کویت، عربستان سعودی و امارات متحده عربی را با اعمال تعرفه پایین گمرکی از مرز سفان، از کویت وارد عراق میکنند. در حالی که حضور کالاهای ایرانی در جنوب عراق در سه ماه گذشته، کاهش داشته است.
همچنین همزمان با تداوم بسته بودن مرز زمینی شلمچه، صادرات کالا از طریق آبراه اروند به استان بصره عراق نیز کاهش پیدا کرده است.
محمود وحیدزاده، مدیرعامل اتحادیه لنجداران خرمشهر در اینباره گفت: از آغاز امسال تاکنون، دوازده هزار تن کالا که عمده آن میوه و ترهبار بوده است، از بندر خرمشهر با موتور لنج به بندر «ابوفلوس» عراق صادر شده که نسبت به سال گذشته، 20 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: روزانه هفت موتور لنج، کالاهای صادراتی کشورمان را از بندر خرمشر به بندر ابوفلوس عراق منتقل میکند.
وی اضافه کرد: میزان رفتوآمد موتور لنجهای ایرانی نیز در این مسیر نسبت به سال گذشته، در حدود 35 درصد کاهش داشته است.
همچنین به گزارش خبرنگار ما از خرمشهر، با تداوم انسداد مرز شلمچه، فعالان اقتصادی در این مرز 50 درصد فعالیت خود را به مرز چزابه منتقل کردهاند.
کارشناسان اقتصادی در منطقه بر این باورند که کاهش صادرات از طریق آبراه اروند و تعطیلی آن از مرز زمینی شلمچه، اشتغال رو به رشد چهار سال گذشته در خرمشهر را به شدت تهدید کرده و آن را به خطر انداخته است.