انگلیسی‌ها، آتش‌بیار درگیری نظامی ایران و آمریکا

با وجود آن‌که جمعه گذشته، سران «1+5» در لندن اعلام کردند که بسته مشوق تازه‌ای را به ایران پیشنهاد خواهند کرد، رئیس سازمان جاسوسی انگلیس قصد دارد برای بحث درباره ایران با رئیس «موساد» گفت‌وگو کند.

همزمان روزنامه «تایمز» انگلیس مدعی برنامه چنی برای حمله به آنچه کمپ‌های آموزشی ایران برای شبه‌نظامیان عراقی خوانده، شده است. به گزارش سرویس بین‌الملل «تابناک» به نقل از «تایمز»، «سر جان اسکارلت»، رئیس نیروهای «MI6» انگلیس، قصد دارد در این ماه و همزمان با ایجاد روابط نزدیکتر بین بریتانیا و موساد، برای دیدار از سازمان اطلاعاتی اسرائیل به این کشور سفر کند.

برنامه اتمی ایران، یکی از مهمترین محورهای این سفر اعلام شده که هدف اصلی آن، تقسیم اطلاعات بوده و مقامات اسرائیلی، آن را یک «گفت‌وگوی استراتژیک» خوانده‌اند. این روابط، ادامه روابط و همکاری‌های قدیم «MI6» و «موساد» است که هر دوی آنها، دارای شبکه‌های جاسوسی گسترده‌ای در خاورمیانه هستند.

اسکارلت 59 ساله در این سفر، گزارشی از «میر داگان» 63 ساله، رئیس «موساد» درباره آخرین اطلاعات در زمینه برنامه اتمی ایران دریافت خواهد کرد.

ادعا شده اسرائیل در جمع‌آوری اطلاعات در داخل ایران با پیشرفت‌های غیرمنتظره‌ای روبه‌رو شده است. این در حالی است که برنامه اتمی ایران مورد نظارت بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

برنامه اتمی ایران، همچنان یکی از نگرانی‌های روزافزون اسرائیل، به ویژه پس از انتشار گزارش سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در دسامبر گذشته، مبنی بر توقف برنامه سلاح‌های اتمی ایران است.

یکی از منابع ادعا می‌کند، اطلاعات جدید در راستای همان اطلاعاتی است که باعث کشف نیروگاه نیمه کاره سوریه در سپتامبر گذشته و سپس نابودی آن به دست نیروی هوایی اسرائیل شد.
مقامات اسرائیلی بر این باورند که آمریکا، به زودی گزارش‌های خود درباره برنامه اتمی ایران را بازبینی خواهد کرد.

هفته گذشته در جریان گفت‌وگوهایی درباره خاورمیانه، «تزیپی لوینی»، وزیر امور خارجه اسرائیل، گزارش‌هایی را به «گوردن براون» و «دیوید میلی بند»، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه انگلیس داد. پیش از این دیدار، مقامات اطلاعاتی اسرائیل که برای دادن اطلاعات جدید به آمریکا رفته بودند، هم به لوینی پیوستند.

برخی بر این باورند که اگر اسرائیل، قصد حمله نظامی به ایران را داشته باشد، خواستار تضمین حمایت دیپلماتیک از سوی انگلیس و واشنگتن است، چرا که امکان دارد باعث درگیری گسترده در خاورمیانه شود.

«ایهود باراک»، وزیر دفاع اسرائیل، هفته گذشته اعلام کرد: ما به شدت در حال کار کردن روی ایران هستیم. درباره این کشور هیچ گزینه‌ای نباید حذف شود، اما هم‌اکنون بهترین راه، گفت‌وگوست.

در همین حال روزنامه «تایمز» ـ چاپ لندن ـ مدعی شد: منابع اطلاعاتی غربی هفته گذشته اعلام کردند که آمریکا در حال بررسی طرح‌هایی برای حمله به کمپ‌های آموزشی شورشیان عراق در ایران در صورتی است که سپاه پاسداران تلاش برای ایجاد بی‌ثباتی در عراق را افزایش دهد.

یکی از این منابع گفت: آمریکایی‌ها به شدت از دخالت‌های نیروهای قدس، وابسته به سپاه پاسداران، در عراق و آموزش نظامیان شیعه عراقی و قاچاق سلاح به داخل این کشور ناراحت و خشمگین است.

به رغم جنگ‌طلبی‌های «دیک چنی»، دولت آمریکا از زمان جایگزین شدن «رابرت گیتس» به جای «دونالد رامسفلد» در وزارت دفاع در سال 2006، طرح‌های حمله را در بایگانی گذاشته است.

یکی از منابع می‌گوید: اگر وضعیت بصره باز هم به روزهای نبرد بازگردد که آمریکا آن را مرتبط با دخالت‌های ایران و نیروهای قدس می‌داند، آنگاه آمریکا قصد دارد حمله‌ای را به کمپ‌های آموزش نظامیان در مرز خوزستان انجام دهد.

هرچند فرماندهان آمریکایی به شدت مخالف حمله به تأسیسات اتمی ایران هستند اما معتقدند حمله به کمپ‌های آموزشی نیروهای شیعه، پیام محکم و هشداری جدی به ایران است. مقامات انگلیسی بر این باورند که ارتش آمریکا در نشان دادن نقش ایرانیان در عراق کمی اغراق کرده است اما معتقدند که سپاه پاسداران، نفوذ بسیاری را بر گروه‌های رادیکال تحت فرمان مقتدی صدر دارد.

شبکه تلویزیونی «C.B.S» نخستین بار در هفته گذشته از وجود چنین طرح‌هایی خبر داده بود. رسانه‌های آمریکایی بیان مشخص از هدف احتمال این حملات نداشتند و بعضی از آنها تأسیسات اتمی را هدف احتمالی این حملات اعلام کرده بودند.

به گفته منابع اطلاعاتی، حمله‌ای به تأسیسات اتمی ایران صورت نخواهد گرفت و در صورت انجام این حمله، هدف، کمپ‌های آموزشی است تا هشداری جدی به ایران داده شود.

به نظر می‌رسد آنچه هنوز انگلیسی‌ها را آزار می‌دهد، اخراج آنان از بصره، پس از صرف هزینه‌های مالی و جانی گسترده در عراق است. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که حتی درگیری بصره نیز با رایزنی‌های ایران پایان یافت.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد