اوباما برنده انتخابات در گوام شد

باراک اوباما در ادامه تلاشهایش برای رسیدن به نامزدی حزب دمکرات در انتخابات سراسری ریاست جمهوری آمریکا در آبانماه‌امسال، روز شنبه موفق شد شکست دیگری را به رقیب هم حزبی خود یعنی هیلاری کلینتون تحمیل کند.

در جریان انتخابات مقدماتی حزب دمکرات در جزیره دورافتاده گوام در اقیانوس آرام، اوباما موفق شد ‪ ۵۳‬درصد آراء را از آن خود کند.

سهم کلینتون نیز ‪ ۴۷‬درصد آراء بود.

رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که دستکم ‪ ۴‬هزار نفر در جزیره گوام که به گفته این رسانه‌ها فاصله آن با واشنگتن پایتخت آمریکا چیزی حدود ‪ ۲۰‬ساعت پرواز است، به پای صندوق‌های رای رفتند.
با اتمام این انتخابات اکنون نگاهها به سمت دو ایالت ایندیانا و کارولینای شمالی است . گفته می‌شود که آرای اوباما و کلینتون در ایندیانا بسیار به یکدیگر نزدیک است اما بازنده رقابت کارولینای شمالی، براساس تازه‌ترین نظرسنجی ها، کلینتون خواهد بود.

در حال حاضر اوباما با کسب اکثریت آراء و نمایندگان، کلینتون را پشت سر گذاشته و تحلیلگران معتقدند که احتمال جبران ‪ ۱۳۷‬نماینده برای کلینتون امکان پذیر نیست.

کلینتون تلاش می‌کند تا با رای سوپرنمایندگان انتخابات را به نفع خود تمام کند اما حزب دمکرات نگران آینده است.

طبق قوانین انتخاباتی آمریکا، در ابتدا اعضای هر حزب در درون خود به رقابت می‌پردازند و پس از یک رقابت سخت حدود دوساله در نهایت نامزد هر حزب برای انتخابات ریاست جمهوری مشخص می‌شود.

این روند نیز بدین گونه است که نامزدهای هر حزب در انتخاباتی که تقریبا به طور جداگانه در ‪ ۵۰‬ایالت آمریکا برگزار می‌شود، بخت خود را می‌آزمایند.

براساس این شیوه،هر ایالت بر اساس یک سلسله معیارها از جمله جمعیت، دارای تعداد مشخصی نماینده است . هر نامزد حزب دمکرات باتوجه به میزان رای که در هر ایالت کسب می‌کند ، شماری از این نمایندگان را از آن خود خواهد کرد.

مجموع نمایندگان ایالتها نیز رقمی حدود ‪ ۴‬هزار نفر است که چهار ماه قبل از انتخابات سراسری ریاست جمهوری آمریکا ، در یک گردهمایی بزرگ حزبی شرکت و نامزد حزب را مشخص می‌کنند.

اگر نامزدی در جریان انتخابات مقدماتی بتواند ‪ ۲‬هزار و ‪ ۲۴‬نماینده را از آن خود کند ، در حقیقت شانس اول حزب خواهد شد و خودبخود بقیه نامزدها از ادامه رقابت انصراف خواهند داد.

تاکنون از مجموع ‪ ۸‬نامزد حزب دمکرات شش نفر که در جریان این انتخابات دامنه دار کمترین آراء را کسب کرده بودند، کنار رفته‌اند تا به این ترتیب رقابت میان هیلاری کلینتون و باراک اوباما ادامه یابد.

نکته اینجاست که زمان تشکیل آن گردهمایی بزرگ حزب دمکرات که قرار است در مردادماه برگزار شود ، نزدیک شده و عملا هیچیک از این دو نامزد نتوانسته‌اند آن حد نصاب لازم را کسب کنند.

طبق قوانین حزب دمکرات ، در چنین مواقعی عموما سوپر نمایندگان وارد صحنه خواهند شد.

سوپر نمایندگان در حزب دمکرات رقمی نزدیک به ‪ ۸۰۰‬نفر هستند ، اینها برخلاف نمایندگان ایالتها در آن گردهمایی بزرگ حزبی ، با رای مردم انتخاب نمی شوند بلکه شخصیتهای طراز اول هر حزب هستند.

عموم سناتورها، نمایندگان مجلس ، روسای جمهوری ، فرمانداران و وزیران دوران قبل و حال حاضر ، جزو این سوپر نمایندگان یا همان سوپر دلگیت ها محسوب می‌شوند.

این سوپر نمایندگان در زمانی که نامزدها نتوانند به اندازه کافی نماینده راهی آن گردهمایی بزرگ حزبی کنند، وارد عمل می‌شوند و براساس علائق شخصی و منافع حزبی به نفع یک نامزد رای می‌دهند.

اوباما تاکنون به لحاظ تعداد ایالتهایی که برنده شده ، در صدر است اما اگر سوپر نمایندگان به نفع کلینتون رای دهند ، او ناچار به تبعیت خواهد شد.

بدون احتساب چهار نماینده جزیره گوام در آن گردهمایی بزرگ حزبی ، تاکنون اوباما موفق شده در جریان انتخاباتی که برگزار گردیده ، یکهزار و ‪ ۷۳۴‬نماینده را به نفع خود راهی گردهمایی بزرگ حزب دمکرات کند.

کلینتون در حال حاضر فقط یکهزار و ‪ ۵۹۷‬نماینده در آن گردهمایی بزرگ حزبی دارد.

روز سه شنبه هر دو نامزد بخت خود را در ایندیانا و کارولینای شمالی می‌آزمایند و اگر کلینتون نتیجه هر دو ایالت را به اوباما واگذار کند ، ممکن است که سران حزب که نگران طولانی شدن رقابت‌ها و سوء استفاده رقیب جمهوریخواه هستند ، سرانجام از کلینتون بخواهند که از دور رقابتها کنار بکشد.

بی‌تردید ادامه‌این رقابت‌ها تنها به نفع جان‌مک‌کین نامزد جمهوریخواهان است . با توجه به ناکامی‌های حزب جمهوریخواه و شخص جرج بوش در هشت سال گذشته، واقعا کسی فکر نمی‌کرد حزب جمهوریخواه اندک شانسی برای کسب مجدد کرسی ریاست جمهوری آمریکا داشته باشد.

اما شخصیت‌های ویژه و استنثنایی نامزدهای حزب دمکرات در این دوره از انتخابات ، عملا به جمهوریخواهان آمریکا قوت قلب داده به گونه‌ای که اکنون با سناتور ‪ ۷۲‬ساله و جنگ طلب خود نیز به پیروزی می‌اندیشند.

تاکنون در آمریکا سابقه نداشته که یک سیاهپوست و یا یک زن به کرسی ریاست جمهوری این کشور برسند، سابقه و طلسمی که دمکراتها خواسته و یا ناخواسته به مرحله‌ای رسیده‌اند که می‌خواهند ان را بشکند.

البته این نکته نیز پنهان نیست که حزب جمهوریخواه هم تاکنون سابقه نداشته یک فرد ‪ ۷۲‬ساله را نامزد حزب خود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کند.

مک کین نیز اگر به کرسی ریاست جمهوری آمریکا برسد رکورد پیرترین رییس جمهوری این کشور را به نام خود به ثبت خواهد رساند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد