سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه گزارش رسانه های خبری درباره تهیه طرح های جدید برای حمله نظامی به ایران را رد کرد و گفت: سیاست های واشنگتن برای متوقف کردن کمک های جمهوری اسلامی به شبه نظامیان شیعه، به داخل مرزهای عراق محدود است.
در همین حال، یک مقام نظامی آمریکا نیز گمانهزنیها درباره تدوین طرح های جدید برای حمله نظامی به ایران را رد کرد.
به گزار ش خبر گزاری رویترز، ژنرال جان ساتلر، مدیر نظامی طرح های استراتژیک پنتاگون، با اشاره به این نکته که پنتاگون طرح هایی از قبل آماده برای مناقشه های بالقوه در سراسر جهان دارد، تصریح کرد: هیچ دستور خاصی به مقامات نظامی این کشور برای گسترش و تنظیم طرح های جدید حمله به ایران صادر نشده است.
جف مورل، سخنگوی وزارت دفاع امریکا، پنتاگون، نیز در واکنش به گزارش ها در خصوص برنامه ریزی جدید برای مقابله با ایران گفت:«اطلاعی از افزایش یا تجدید نظر در طرح های نظامی حمله به ایران ندارم».
سخنگوی پنتاگون به خبرنگارانی که به همراه وزیر دفاع آمریکا در حال سفر بودند، گفت:«آنچه که در رسانه ها مطرح شده با آنچه که من از پنتاگون می دانم مطابقت ندارد».
شبکه خبری امریکایی سی بی اس نیوز روز سه شنبه گزارش داده بود که پنتاگون دستور داده است تا گزینه های جدیدی برای متوقف کردن کمک های ایران به شبه نظامیان شیعه عراقی، مورد بررسی قرار گیرد.
جف مورل گفت:«تمرکز تلاش های ما برای مقابله با حمایت تسلیحاتی و آموزشی ایران از شبه نظامیان، محدود به داخل عراق خواهد بود».
رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، نیز روز چهارشنبه گزارش های مربوط به تدارک پنتاگون برای حمله به ایران را تکذیب کرد.
با این حال گیتس تصریح کرد: اعزام ناو هواپیما بر یو اس اس آبراهام لینکلن به خلیج فارس، باید به مثابه «یاد آوری» قدرت نظامی آمریکا به ایران ارزیابی شود.
پیشتر سخنگوی پنتاگون گفته بود که ناوهواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن روز سه شنبه وارد خلیج فارس شده است تا جایگرین ناوهواپیمابر یو اس اس هری ترومن شود که تا دو روز دیگر منطقه را ترک می کند.
این در حالی است مقامات پنتاگون به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند: ناو هواپیما بر یو اس اس هری ترومن خلیج فارس را ترک کرده است، اما همچنان در اختیار فرماندهی ناوگان پنچم آمریکا در خلیج فارس است.
مقامات نظامی آمریکا طی هفته های اخیر لحن تند تری در برابر ایران اتخاد کرده اند. این در حالی است که تلفات نیروهای امریکایی در ماه آوریل در جریان درگیری با شبه نظامیان شیعه عراقی افزایش یافته است.
ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در عراق، مکررا سپاه قدس، بخش برون مرزی سپاه پاسداران، را متهم کرده است که شبه نظامیان شیعه عراقی را مسلح کرده و به آنها آموزش نظامی می دهد.
ژنرال پترائوس ماه گذشته به کنگره آمریکا گفته بود: «گروه های ویژه» خطری جدی برای استقرار دمکراسی در عراق هستند و ایران از این گروهها حمایت می کند.
ایران اظهارات مقامات آمریکایی را رد می کند و تصریح می کند که عامل افزایش خشونت ها در عراق حضور نیروهای خارجی در این کشور است.
دریاسالار مایکل مولن، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، نیز جمعه گذشته گفته بود: ایران کمک های تسلیحاتی و آموزشی خود به شبه نظامیان شیعه عراقی را افزایش داده است و واشینگتن گزینه نظامی را برای توقف تهران از دستور کار خارج نکرده است.
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفته بود: ایالات متحده همچنان به رویکرد دیپلماتیک، اقتصادی و دیگر شیوه های غیر نظامی برای ترغیب ایران به تغییر رفتار در عراق و منطقه ادامه می دهد، اما پنتاگون گزینه نظامی را نیز مد نظر خواهد داشت.
دریاسالار مایکل مولن افزوده بود:«وقتی می گویم گزینه نظامی از روی میز کنار گذاشته نمی شود، قطعا بیش از این می رساند که گزینه نظامی را در اختیار داریم».